Ballina Etiketimet Bledar Kurti

Etiketim: Bledar Kurti

Florante dhe Laura, një histori dashurie mes Filipineve dhe Shqipërisë

Nga Bledar Kurti Me të arrirë në Manila ndien ajrin e ngrohtë dhe klimën tropikale. Nga gjuha Tagalog mund të të zërë veshi ndonjë fjalë...

Rilindja që rindërtoi murin e Berlinit

Nga Bledar Kurti - Asnjë shqiptar në fillim të viteve 90-të nuk e mendoi kurrë se tri dekada më vonë, ky vend do kishte një...

Rilindja që vrau politikën dhe shpresën

Nga Bledar Kurti Cilido që e njeh historinë, ose të paktën që njeh Rilindjen italiane, europiane apo atë shqiptare, tashmë është i tmerruar dhe tejet...
Bledar Kurti

Politikanët fisnikë, specie e zhdukur në Shqipëri

Nga Bledar Kurti - Politikanët fisnikë janë një specie e zhdukur në Shqipëri. Politika, e konsideruar përgjatë shekujve si art i qeverisjes në çdo libër...
Bledar Kurti

Shqiptarët kanë uri për bukë dhe etje për shpresë

Nga Bledar Kurti - Kur populli i Parisit u revoltua për shkak të varfërisë ekstreme, mbretëresha e ardhshme Marie Antoinette u përgjigj; "Nuk kanë...
Bledar Kurti

Shqipërisë i duhen shtetarë dhe njerëz më të mirë

Nga Bledar Kurti - Grupet e njerëzve që nuk kanë shpenzime janë më besnike, ato të lëndojnë më pak, dhe të lënduarit, duke qenë se janë...
Bledar Kurti

Disa këshilla për qeverinë dhe opozitën

Dr. Bledar Kurti - Historia e njerëzve të lirë nuk është shkruar kurrë prej rastësisë por prej zgjedhjes: zgjedhjes që njerëzit kanë bërë. Sot duket...
Bledar Kurti

Mos pyet Ramën, por veten

Nga Dr. Bledar Kurti - Një pyetje të thjeshtë i bëri gazetarja Ambrozia Meta zotit Kryeministër dhe ky i fundit braktisi konferencën për shtyp, dhe...
Bledar Kurti

Opozitë dembele që merret me bejte në Facebook

Nga Bledar Kurti Që nga 1 prilli, shqiptarët do paguajnë edhe taksën e banesës. Një barrë më shumë për buxhetin e familjeve shqiptare, një faturë...
Bledar Kurti

Çdo popull ka qeverinë që meriton

Nga Dr. Bledar Kurti Ndër të tjera, fatkeqësisht, shqiptarët vuajnë nga Sindroma e Stokholmit. Për ata të cilët nuk e njohin këtë sindromë, ky është...

EDITORIAL

Moria e zyrtarëve dhe ish-deputetëve të PS dënuar nga “Dekriminalizimi”

Rreth 4 vite më parë Kuvendi i Shqipërisë miratoi ligjin e njohur si ligji i “dekriminalizimit” që...

FORUM

Ta bëjnë këtë vend normal apo ta lënë siç është

Nga Veton Surroi LVV-ja dhe LDK-ja kanë para vetes vetëm një alternativë: ta bëjnë këtë vend normal apo...

Ylli Manjani: Gjeji vend atij gishti zoti Ambasador!

Nga Ylli Manjani Gjeji vend atij gishti zoti Ambasador! Këtë fyerje nuk ta kishim borxh. As ndonjë kusur nuk...
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com