E premte, Korrik 19, 2019
Prej disa kohësh Instagrami ka marrë stafetën si rrjeti social më i përdorur në të gjithë botën. Por, Instagrami nuk ka mundur t’i shpëtojë komenteve fyese që bëhen nga përdoruesit e tij. Ndaj për ta zgjidhur këtë Instgram ka marrë masa...
Në Shqipëri ndihet mungesa e specialistëve të sigurisë kibernetike sipas një studimi të kryer nga Autoriteti Kombëtar për Certifikimin Elektronik dhe Sigurinë Kibernetike. “Ekspertë të mirëfilltë sigurie nuk ka, por ka ekspertë IT të cilët me një trajnim kanë...
Studiuesit e Universitetit Dartmouth kanë zhvilluar një sistem që mund të ofrojë një pamje të performancës sonë të punës me një saktësi prej 80%. Ne e përdorim atë në çdo moment të ditës: të monitorojmë gjumin, rrahjet e zemrës...
Fitimet e Samsung për tremujorin e dytë të vitit me shumë gjasa kanë rënë ndjeshëm, në masën 56%. Këtë gjë e ka konfirmuar vetë kompania duke thënë se performanca mjaft e dobët mund të jetë rrjedhojë e dobësisë në...
Vodafone në Mbretërinë e Bashkuar ka nisur shërbimin 5G, duke u bërë operatori i dytë në Britani që e bën këtë nëpërmjet pajisjeve Huawei.   Rrjeti 5G i Vodafone ka nisur në 7 qytete britanikë, përfshirë Londrën, Glasgow, Manchester dhe...
Në Kinë është një prototip i trenit, që në mënyrë teorike mund të arrijë lëvizjen deri në 600 kilometra në orë, falë teknologjisë së njohur si maglev. Kjo funksionon nëpërmjet teknologjisë së njohur si maglev, që shfrytëzon fuqi të mëdha...
Në Kinë është një prototip i trenit, që në mënyrë teorike mund të arrijë lëvizjen deri në 600 kilometra në orë, falë teknologjisë së njohur si maglev. Kjo funksionon nëpërmjet teknologjisë së njohur si maglev, që shfrytëzon fuqi të mëdha...
Automjetet elektrike kanë pasur një ndikim pozitiv si pjesë e përgjigjes ndaj krizës klimatike, por për disa njerëz ato paraqesin një rrezik të ri. Këmbësorët mund të kenë probleme për të dëgjuar automjetet e qeta elektrike dhe hibride që...
Gjetja e një aplikanti të kualifikuar për një punë mund të jetë e vështirë dhe kërkon kohë. Në fakt, edhe me bollëkun e opsioneve në dispozicion për të postuar punë 44% e pronarëve të bizneseve të vogla ende raportojnë vështirësi...
Në të ardhmen do të mjaftojë thjesht një llambë LED për të qenë gjithnjë të lidhur në internet me kompjuterin, tabletën dhe smartfonin, ky është revolucioni i “Li-Fi”, një “Wi-Fi” prej drite që do të mundësojë transmetimin e shpejtë...

EDITORIAL

FORUM

Artan Fuga: Profesorët e degraduar

Një dramë që e dëmtoi Kosovën