E hënë, Korrik 22, 2019
WhatsApp është mjaft i bezdisshëm në vetvete dhe bëhet akoma më i padurueshëm kur je pjesë e 10+ grupeve. Inboxi përmbytet me mesazhe të parëndësishme, që shpeshherë s’kanë të bëjnë më qëllimin e grupit. Prandaj, përditësimi i ri i WhatsApp...
Kompanitë e rrjeteve sociale si Facebook dhe Insatgram janë duke i bërë qëllimisht përdoruesit të varur nga produktet e tyre për t’u rritur financiarisht. Duket sikur po spërkasin me kokainë të gjithë platformat e tyre, pasi as çdo ekrani të...
Me valët e nxehtë të verës që pritet të vijnë së shpejti gjithkush do të bënte diçka për t’u freskuar sado pak e veçanërisht në Dubai ku temperaturat e larta kapin vlera ekstreme. Por ashtu si ngrohtësia në dimër dhe...
BE-ja dënon Google me 1.5 miliard euro Gjiganti teknologjik "Google" është ndëshkuar me një gjobë prej 1.49 miliard eurosh nga Bashkimi Evropian për shkak të bllokimit të reklamave të rivalëve. Kjo është hera e tretë që kjo kompani dënohet nga...
Në vitin 1972, Vinton Cerf (Zëvendëspresident i Google) dhe Robert Kahn shpikën një teknologji të re që mundësonte – dhe mundëson – transmetimin e të dhënave me një reduktim minimal të gabimeve. Protokollin TCP/IP. Kjo teknologji u përdor për...
Shkencëtarët kanë krijuar një foshnje robot me kanaçe që është në gjendje të zvarritet ashtu sikurse një fëmijë i vërtetë. Profesorët nga Universiteti Purdue në Indiana dizenjuan robotin e cuditshëm për të studiuar se si fëmijët i marrin bakteret e...
Edhe pse vijon të flitet për skandalin e Facebook, platforma sociale ka zbuluar standardet, të cilat nëse shkelen do ju bllokojnë profilin. Në listën e gjërave përfshihet: 1-Postimi i cdo lloj përmbajtjeje me qëllim të dhunshëm ose përmban kërcënime është...
Përdoruesit në të gjithë botën kanë raportuar sot probleme me Facebook duke përfshirë vështirësitë në qasjen në faqe dhe pamundësinë për të rinovuar statuset e tyre. Platforma e mediave sociale raportohet të punojë ngadalë në shumë vende në të gjithë...
Agjencia Japoneze e Hapësirës (JAXA) beson se ka zbritur me sukses dy eksplorues robotikë në sipërfaqen e një asteroidi. “Nuk kemi ndonjë konfirmim por kemi shumë shumë shpresë se kjo ka ndodhur”, tha menaxheri i projektit, Yuichi Tsuda. Të premten,...
Kongresi i Shteteve të Bashkuara i ka paraqitur një pyetje të rëndësishme Akademisë së Shkencave. Ai dëshiron të dijë “nëse jemi të vetëm në univers”, apo nëse ka planete të tjera si planeti ynë, me forma të jetës inteligjente....

EDITORIAL

FORUM