Tërmeti i viti 1979 dhe tërmeti i nëntorit 2019

Nga Erion Dasho
Tërmeti i vitit 1979 e gjeti Shqipërinë një shtet të izoluar, që sapo ishte prishur edhe me Kinën dhe që nuk pranonte ndihma nga jashtë me Kushtetutë. Vdiqën edhe atëherë 50 njerëz, por nuk qau as Enveri dhe as Mehmeti. Hapën rezervat e shtetit për të ushqyer miletin dhe dhanë urdhër “Viti i ri do t’i gjejë robt në shtëpi të reja!” Dhe i gjeti. Ikni bëni shtet sa gjysma e shtetit të qoftëlargut dhe mos na çani dërrasat…