Letra e 7 vendeve të BE-së: Europa jo e plotë pa Ballkanin Perëndimor

Paçka se debati për moshapjen e negociatave vijon në vend, 7 vende që janë anëtare të BE-së, i kanë bërë thirrje Komisionit Europian që të përpunojë deri në janar 2020, propozime konkrete për mënyra për të përmirësuar efektivitetin e procesit të pranimit, si një instrument për të mbështetur reformat dhe përpjekjet e integrimit në rajon.

Në një letër drejtuar presidentit të KE-së Jean Claude Juncker, këto vende theksojnë se pa pranimin e vendeve të Ballkanit Perëndimor, duke përmendur arritjet e e Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë Evropa nuk do ishte e plotë.

Nuk ka dyshime thuhet në letër, se stabiliteti dhe siguria dhe progresi i reformave në rajon arrihet më mirë përmes integrimit në BE. Më tej këto vende shprehin mbështetjen e tyre për ecurinë e procesit të hapjes së negociatave për vendet e Ballkanit Perëndimor.