Surpriza, Presidenti fton fondacionin Soros për diskutime mbi puçin kushtetues

Kreu i shtetit pritet që këto ditë të zhvillojë takime intensive me gjithë autoritetet politike, shtetërore dhe përfaqësues të shoqërisë civile lidhur me krizën e paprecedentë në të cilën ndodhet vendi.

“Koha Jonë” mëson se kreu i shtetit ka dërguar një ftesë të pazakontë në adresë edhe të Fondacionit për Shoqërinë e Hapur (Soros) në Tiranë. Në festën e kreut të shtetit thuhet se me përfaqësues të këtij fondacioni do të diskutojë për puçin e qeverisë në Gjykatën Kushtetuese dhe zbatimin e reformës në drejtësi.

Fondacioni Soros është akuzuar edhe nga kreu i shtetit për ndikimin në realizimin e një reformë që po kap sistemin e drejtësisë.

Në takim janë thirrur përfaqësues nga shumë organizata të shoqërisë civile.

Lexoni edhe…