Si të keni marrëdhënie të shkëlqyer me shefin tuaj? Ndiqni këto këshilla cilësore

Shefi juaj luan një rol të madh në trajektoren e karrierës suaj. Një shef i mirë që inkurajon sfidat e reja dhe ju ndihmon të rritni aftësitë tuaja dhe ju siguron ekspozimin ndaj menaxhimit mund t’ju ​​rakordojë shkallët e karrierës, ndërsa një i keq mund të marri përsipër rritjen tuaj dhe ju bën të ndjeheni të bllokuar.

Po çfarë e bën një shef të mirë?

Ndërsa jo shumë njerëz e pëlqejnë shefin e tyre, me të vërtetë nuk është aq e vështirë të jesh një i tillë. Gjithçka ka të bëjë me besimin, respektin dhe mbështetjen.

Më poshtë janë pesë karakteristikat që bosët duhet t’i kushtojnë vëmendje nëse aspirojnë të jenë udhëheqës të shkëlqyer.

Shefi juaj ju urren

Pra, këtu është gjëja: Ju duhet të shoqëroheni me shefin tuaj.

Menaxheri juaj ka fuqinë të ju promovojë ose ju ndezë, të flasë për ju ose t’ju caktojë projekte të profilit të lartë. Pra, është në interesin tuaj më të mirë të krijoni një marrëdhënie të mirë.

Nëse ju dhe shefi juaj keni përplasje, mos u shqetësoni. Ka hapa që mund të ndërmerrni për të përmirësuar marrëdhëniet.

Hapi i parë: Mos u ankoni. Shëtitja nëpër zyrë duke qarë me bashkëmoshatarët tuaj për situatën e dëmton imazhin tuaj dhe përfundimisht mund të dëgjohet nga shefi tuaj dhe të dëmtojë marrëdhëniet edhe më tej.

Hapi i dytë është të filloni t’i kushtoni më shumë vëmendje stilit të punës së shefit tuaj dhe të përshtateni për t’iu përshtatur më mirë pritshmërive të tij.

Shefi juaj punon gjatë gjithë kohës

Të gjithë duam të bëjmë përshtypje tek shefi, por kur ai po punon 24/7 kjo bëhet mjaft e vështirë.

Të kesh një shef pune, mund të thotë të punosh me orë të gjata dhe të sakrifikosh kohën personale për të përmbushur të gjitha kërkesat. Mund të çojë gjithashtu në djegie.

Por këtu është gjëja: Ju nuk mund ta ndryshoni shefin tuaj. Çelësi është të vendosni disa kufij dhe t’i qëndroni besnik atyre.

Dua të jem shef disa ditë

Nëse përpiqeni që përfundimisht të ngjiteni shkallët dhe të bëheni shefi i dikujt, duhet të provoni se keni aftësi të forta menaxhimi. Por mos u shqetësoni: Ju nuk duhet të jeni ulur në krye të tabelës për të qenë një udhëheqës në zyrë.

Edhe nëse aktualisht nuk keni një rol menaxhues, ju ende mund të theksoni aftësitë tuaja drejtuese pa i hyrë në hak askujt.

Ja çfarë mund të bësh në pozicionin tënd aktual për të treguar udhëheqjen tënde.

Bosët e vëmendjes: Humori juaj luan një rol të madh në zyrë

Thashethemet nuk janë e vetmja gjë që mund të përhapet shpejt në zyrë. Emocionet janë ngjitëse – veçanërisht ato nga lart.

Gjendja juaj e keqe jo vetëm që ndikon në performancën tuaj të punës, por gjithashtu mund të ndikojë në ekipin tuaj.

Emocionet negative mund të jenë të dëmshme për zyrën: ato mund të dëmtojnë produktivitetin, moralin dhe cilësinë e punës dhe mund të rrisin mungesën. /scan