”Panairi i Librit”, ja çfarë po blejnë shqiptarët

Në dallim nga gjithë vitet e tjera, këtë vit, Panairi i Librit s’është i mbushur aq plot sa s’lëviz dot. Sidoqoftë, besnikët janë aty dhe po blejnë këta libra. Sigurisht që librat e vipave janë ndër më të përfolurit dhe ndër më të kërkuarit por më poshtë, secila shtëpi botuese, tregon 2-3 titujt e librave që po kërkojnë lexuesit.

Dituria

“Labirinti i Shpirtrave” nga Carloz Ruiz Zafon
“Shtatë Motrat”, “Motra në Stuhi”, “Motra në Hije” dhe “Motra e Perlave” nga Lucinda Riley
“Kohë për të jetuar, kohë për të vdekur,” Erich Maria Remarch
“Dhe nuk mbeti më askush,” “Portert i papërfunduar” dhe “Dëshmitari i akuzës” nga Agatha Christie

Pika pa sipërfaqje

“2666” nga Roberto Bolano
“Pavdekësia” nga Milan Kundera

Onufri

“Vegjetariania” nga Han Kang
“Njëqind vjet vetmi”, përkthyer nga origjinali nga Mira Meksi, Gabriel Garcia Marquez
“Siddharta” nga Hermann Hesse

Dudaj

“Të bëhesh” nga Michelle Obama
“Një botë femërore,” “Vreshti i Anxhelikës” dhe “Pallati Soljano” nga Sveva Casati Modignani
“Sekreti” dhe “Magjia” nga Rhonda Byrne
“Njëmbëdhjetë minuta” dhe libra të tjerë nga Paulo Coelho

Ombra GVG

“Gruaja e këpucarit” nga Adriana Trigiani
“Keini dhe Abeli” nga Jeffrey Archer

Botime Uegen

Gjithë veprat e Dostojevskit

Bota Shqiptare

“Më prano siç jam i dashur” nga Anna Premoli

OMSCA-1

“Gjuetari i balonave,” “Një mijë diej vezullues” dhe “Dhe malet oshëtinë” nga Khaleid Hosseini
“Mendo dhe bëhu i pasur” nga Napoleon Hill
“Të vrasësh zogun përqeshës” nga Harper Lee

Botime Pegi

“Cironka” nga Lisa Brennan-Jobs
“Hollywood” nga Charles Bukoëski

Morava

“Kur qau Niçja” dhe “Krijesat e një dite” nga Irvin Yalom

Botime Living

“Leksione nga Madame Chic” nga Jennifer L. Scott
“Parajsa e bardhë” nga Kristin Hannah

Botime Çabej

“Perfectum trinum” nga Montale, Quasimodo dhe Ungaretti