Juristi Daci: Situata për Kushtetuesen, e patolerueshme

Juristi Jordan Daci, i ftuar në studion e lajmeve në ”RTV Ora”, komentoi debatin për Gjykatën Kushtetuese, mes Presidentit dhe Kuvendit. Daci tha se situata e krijuar është e patolerueshme, ndërsa theksoi se është ende mundësia që hallkat e drejtësisë të ngrihen me njerëz profesionistë.

Gazetari: Si e ke parë atë që po ndodh me Gjykatën Kushtetuese? Ka mbërritur në 5 numri i gjyqtarëve të zgjedhur, por jo të drekretuar. Çfarë po ndodh me qasjen tuaj?

Kjo situatë është e patolerueshme. Gjëja e fundit që ne kishim nevojë është për këtë situatën që ne kemi sot. Të gjithë kemi pritur me padurim ngritjen e Gjykatës Kushtetuese të re dhe të Gjykatës së Lartë. Është ende mundësia që ne këto hallka t’i ngrejmë me njerëz profesionistë sepse po rregulluam këto, i gjithë sistemi do të ndikohet në një masë të madhe nga këto dy gjykata. Praktikisht e dimë të gjithë qëndrimin e Presidentit dhe të Kuvendit, si dhe formulën Kushtetuese. Neni 179 i Kushtetutës, i ndryshuar në kuadër të reformës në pikën 2 dhe në pikën 12 përcakton se si zgjidhen. Ka përcaktuar një radhë dhe në kushtet e sotme nuk mund të respektohet. Pyetja që shtroj unë është e kemi shkelur ligjin? Unë refuzoj të debatoj me dikë që thotë nuk ka shkelje kushtetuese.