Dhuna ndaj transgjinores, Presidenti Meta: Autoritetet të marrin masa

Një anëtare komunitetit trasgjinor në Shqipëri, Anxhela, është përndjekur dhe dhunuar nga disa persona të paidentifikuar. Për këtë çështje ka reaguar edhe Presidenti i Shqipërisë, Ilir Meta i cili e dhunon. Kreu i shtetit i bën thirrje autoriteteve ligjzbatuese që të marrin masat e duhura dhe autorët të dalin përpara drejtësisë. Sipas Komisionerit për Mbrojtjen nga Diskriminimi, Anxhela është sulmuar për shkak se ka marrë pjesë në paradën e fundit të lezbikeve në Tiranë.

Statusi i plotë

E dënueshme dhuna kundër një anëtareje të komunitetit LGBTI në Shqipëri. I bëj thirrje autoriteteve ligjzbatuese të marrin masat e duhura për zbardhjen e këtij sulmi burracak dhe nxjerrjen para drejtësisë së autorëve.