Ju flet Moska: Ja sesi prodhohet një lajm i rremë antiamerikan në Tiranë

Emisioni “Ju flet Moska” nga Kastriot Myftaraj në RTV Ora tregoi se si po jetojmë në epokën e lajmeve të rreme.

Myftaraj shpjegoi se si prodhohet një lajm i rremë kundër angazhimit të politikës amerikane në Kosovë.

“Jetojmë në kohën e lajmeve të rremeve, kuptohet që edhe të vërteta, lajmet e rrema janë shtuar shumë për shkak të përparësive që u jep mashtruesve të specializuar, industrisë së mashtrimit nëse mund ta quajmë kështu. I jep përparësi koha digjitale, teknologjia. Dhe siç e dimë qeveria shtetet, që nga SHBA, vendet e BE e më gjerë, dhe Shqipëria është bashkuar në këtë fushatë. Iu kanë shpallur luftë lajmeve të rreme, si të themi që kemi një aleancë globale të vendeve që duan të vërtetën. Kundër lajmeve të rreme kemi vënde që kanë bërë një aleancë për të përhapur lajme të rreme, gënjeshtra, dhe shtete madje shumë të fuqishme. Është pak a shumë si ajo ndarja në kohën e luftës mes vendeve të lira dhe atyre diktatoriale”, tha Myftaraj.

Klikoni videon e emisionit për analizën e plotë: