Vaksinimi nis në fillim të nëntorit

MELBOURNE, AUSTRALIA - NOVEMBER 12: Dr Peter Braun, Medical Director for the 2010 Australian Olympic Winter Team holds a needle as he prepares to give snowboarder Joh Shaw a vaccination as Shaw takes part in a vaccination program in the lead up to the 2010 Winter Olympic Games at the Victorian Institute of Sport on November 12, 2009 in Melbourne, Australia. (Photo by Scott Barbour/Getty Images)

Doktoresha e Institutit të Shëndetit Publik, Silva Bino ka njoftuar se vaksinimi i popullatës do të nis në fillim të nëntorit.

Bino u shpreh se këtë vit janë 30 mijë doza më shumë, në total 80 mijë vaksina.

Ndërsa tha se deri tani nuk ka raste të qarkullimit të gripit, por vetëm viroza.

Bino shtoi se vaksina rekomandohet për personat mbi 65 vjeç, personat që vuajnë nga sëmundje kronike dhe gratë shtatzëna.