Në Bruksel me poture, Mustafa Nano sulmon Ramën: Mua më duket i sëmurë!

Analisti Mustafa Nano komentoi mbrëmjen e së enjtes në “Opinion” edhe veshjen e Kryeministrit Edi Rama gjatë takimeve të tij në Bruksel, përfshirë edhe atë me Presidentin e Këshillit Europian, Donald Tusk.

Mustafa Nano: Unë kam idenë që edhe vende si Gjermania, Austria, Italia, që nuk kanë vërejtje për performancën e Shqipërisë, kam përshtypjen që thellë-thellë kanë vërejtje, por nuk i bëjnë sepse kanë një interes gjeostrategjik për ta marrë edhe këtë pjesë të Ballkanit për ta futur.  Kanë qenë pozitive dhe mendoj, që edhe parë me sytë e Macron, mendoj do të bënte mirë që këtë cep të Ballkanit, të Europës, të mos ta linte kështu. Sigurisht që i gjithë faji është edhe i joni. Ne, edhe brenda kësaj maxhorance, ka njerëz që kanë besuar më shumë se i gjithë ky proces, më tepër lidhej me një aftësi për të lobuar nëpër Europë sesa për vullnetin për të bërë ndryshime.

Blendi Fevziu: Ka pasur një ide që mund t’i gënjesh europianët dhe e hanë ata.

Mustafa Nano: Ky është një ves i udhëheqësve hileqarë ballkanikë, që krijojnë probleme në vend dhe përpiqen t’i fshehin dhe bëjnë kështu… vishen me poture dhe shkojnë të shesin një imazh tjetër.

Blendi Fevziu: Po bukur është veshur aty.

Mustafa Nano: Po ça bukur.

Blendi Fevziu: E mo bukur është veshur, nxirre edhe një herë.

Mustafa Nano: Mua më duket i sëmurë të betohem.

Blendi Fevziu: Pse?

Mustafa Nano: Po insiston tek ato poturet…

Blendi Fevziu: Të duket i sëmurë këtu?

Mustafa Nano: Dëgjo Fevzo, për mua fashion në politikë lëviz aq ngadalë, sa në 100 vjet, si është veshur Ismail Qemali vishet edhe Donald Trump. Dhe nuk do të dalë tani një nga Tirana dhe të ndryshojë fashion në politikë.

Fotoja e Ramës në Bruksel që habiti zyrtarët e BE