Pse refuzon Franca? Deputeti i PS: Çështje e riorganizimit të BE-së

Pse Franca refuzon hapjen e negociatave? A do të arrijë Gjermania të ndryshojë qëndrimin e Francës? Çfarë ndikimi do të kishte në Tiranë shtyrja e negociatave?

Sekretari organizativ i PS, Arben Pëllumbi thotë se ka kontradita mes vendeve të BE-së, që kanë tema të tjera përvec negociatave me Shqipërinë. Ndër të tjera Pëllumbi ka thënë se hapja e negociatave është çështje e riorganizimit në tërësi të europës.

“Ne nuk e kemi në dorë çfarë do të bëjnë ata. Ne do të vazhdojmë rrugën drejt Europës. Është një stacion ku Shqipëria vetë duhet të bëhet Europiane. Duhet të kemi një po për sakrificat për ëndrrën dhe aspiratën, por mundësia për ndikim është thuajse zero”.