Pak e çuditshme, kjo është arsyeja pse gjithmonë duhet të teshtini në bërryl

Nëse tashmë keni tështirë në dorë, duhet të hiqni dorë nga kjo metodë për të mos dëmtuar edhe personat përreth jush.

Zgjidhja më e mirë është të teshtini në bërryl dhe ky ndryshim sugjerohet nga Vivane van Casteren, shefja e shërbimeve të shëndetit, në Sciensano.  Sipas tij tështitja në dorë bën që gripi të përhapet më lehtë sesa kur tështini në bërryl apo në farcoleta.

Van Casteren shpjegon se rritja e rasteve të gripit ndodh në të gjitha kategoritë e moshave. “Të rinjtë, të rriturit, të moshuarit: të gjithë preken,” thotë ajo, por kjo mund të shmanget duke ndërruar mënyrën se si teshtin, duke e afruar fytyrën tuaj në bërryl.

“Mund të duket pak e çuditshme, por me të vërtetë ndihmon kundër përhapjes së gripit,” thotë Van Casteren.