Njihuni me fshatin e varfër ku ka më shumë ujqër sesa fëmijë

Me rënien e numrit të lindjeve në të gjithë BE-në, në disa zona rurale popullsia me të rinj po zvogëlohet. Vetëm 46 njerëz jetojnë në fshatin e largët spanjoll të Yernes y Tameza. Dhe siç mund ta prisni rrugët atje janë të boshatisura nga fëmijët që luajnë.

2/3 e banorëve të fshatit përfshirë edhe ata që e vizitojnë herë pas here, janë më të mëdhenj se 50 vjeç dhe vetëm 5% janë më të rinj se 20.

Zona rurale malore ku ndodhet Yernes y Tameza ka shkallën më të ulët të lindjeve në Spanjë, që mban vendin e dytë në BE për sa i përket numrit të pakët të lindjeve.

Risultati immagini per Yernes y Tameza

Një banor tha:

Kanë mbetur vetëm të moshuarit”.

Të rinjtë që lindur në këto fshatra nuk qëndrojnë aty por lëvizin duke kërkuar mundësi më të mira në qytete. Ndërsa banorët ankohen se në fshat ka më shumë ujqër se sa fëmijë.

Risultati immagini per Yernes y Tameza

***