Agron Gjekmarkaj: Sulmet e maxhorancës mbi Metën janë të pandershme

Analisti Agron Gjekmarkaj i ftuar në rubrikën “Opinion”, në News 24, duke folur për situatën politike në Shqipëri, komentoi veprimet e opozitës në raport me vendimet që ka marrë qeveria, përfshirë edhe mbajtjen e zgjedhjeve lokale në 30 qershor. A

Ai tha se 30 qershori ishte një goditje politike për të dyja palët si për maxhorancën ashtu dhe për opozitën.

Teksa ndalet tek përpjekjet e presidentit për të zgjidhur krizën, analisti Gjekmarkaj thotë se sulmet e maxhorancës mbi Ilir Metën janë tërësisht politike dhe nuk i shërbejnë vendit, aq më tepër në kushtet kur Shqipëria po kërkon një përgjigje pozitive për negociata me Bashkimin Europian.

“Tek vendimet e opozitës ka një gjendje pritjeje. Hapja e negociatave e ka vënë opozitën në pozicion pritës duke hulumtuar se ku mund ta gjejë veten në këtë proces. Basha nga Brukseli tha se Shqipërisë duhet t’i hapen negociatave , por me disa kushte. 30 Qershori ka qenë një goditje për të dyja palët. Besoj se do të këtë presion për zgjidhje e krizës dhe të reformës në drejtësi. Opozita provoi disa muaj me disa protesta masive dhe kuptoi një gjë: me forcën e protestës nuk ia dilte ta rrëzonte Ramën. Nga ana tjetër kuptoi se faktori ndërkombëtar nuk është tolerant ndaj një formë te tillë. Unë mendoj që opozita e ka të domosdoshme, që të ndryshojë vetëveten, të prodhojë ide dhe të bëhet tërheqëse dhe joshëse nëpërmjet njerëzve që ngjallin besim. Unë e kam parë pozitiv rolin e presidentit dhe në shkrimet e mia kam thënë që ai duhet të ndërhynte për krizën. E gjithë lufta që i bëhet Metës është një luftë politike. Kjo e turpëron vendin. Lufta që i behët Metës, është një luftë e pastër politike dhe e pandershme dhe ne njëfarë mënyrë e turpëron këtë maxhorancë”-tha ai.