FOTO/ Kalon 480 km në orë dhe prodhohen vetëm 30 të tilla, Bugatti kapërcen veten

Hypercar i ri i Bugatti 3.9 milion dollarë dhe shënoi një rekord botëror për të kaluar mbi 300 milje në orë dhe që tani është në shitje.

Bugatti tani do t’ju shesë makinën e prodhimit më të shpejtë në botë. Por ka një problem.

Edicioni “shumë special” Bugatti Chiron Super Sport 300+ – bazuar në një Chiron të modifikuar që arriti në 304.773 mph gjatë një testimi në muajin Gusht në pistën e provës të Volksëagen me shoferin Andy Ëallace në timon – do të jetë elektronikisht i kufizuar në vetëm 273.4 mph . Akoma kushton 3.87 milion dollarë, dhe vetëm 30 të tilla do të prodhohen.

Makina e prodhimit – në thelb e pandryshuar nga versioni me rekord botëror – u paraqit këtë javë si një pikë e theksuar e themelimit të makinerive 110 vjet më parë në Molsheim (atëherë vendosur në Gjermani, por tani në Francë) nga legjendari Ettore Bugatti. Marka aktualisht është në pronësi të Volksëagen Group.

“Me Super Sport 300+ i bëjmë homazhe jo vetëm historisë sonë të lavdishme me rekordet e saj të shumta të shpejtësisë, por edhe performancës së të gjithë ekipit rekord,” tha Presidenti i Bugatti Stephan Ëinkelmann në një deklaratë.

Super Sport 300+ është një dëshmi për përsosjen teknike të Bugatti, mjeshtërore dhe vëmendje të madhe ndaj detajeve.”

Dorëzimet e veturës hipercar, me shasia e saj me fibër karboni jetësh të zi, duhet të fillojnë nga mesi i vitit 2021.

Shikoni makinën më të shpejtë në botë: