Mbyllet pas 16 vitesh gazeta “Express”, mesazhi i fundit: “Shijoje telefonin tënd të qelbur”!

Quhej “Express” dhe shpërndahej falas në Uashington. Pas 16 vitesh, kjo gazetë i ka “mbyllur faqet” dhe nuk do të printohet më.

Njoftimi i trishtueshëm jepet në faqen e parë të numrit të fundit të saj, i shoqëruar me një mesazh të fortë dhe ironik njëkohësisht: “Shpresojmë se do të të shijojë telefoni yt i shpifur”.

Një sulm ndaj teknologjisë që thellohet edhe në faqen e brendshme të gazetares. Sipas redaksisë, interneti që po shpërndahet falas në stacionet e trenit e të autobuzëve në Uashington u lejon personave që të marrin me lehtësisht lajme përmes telefonëve të tyre, duke eleminuar kështu nevojën për gazetën e printuar dhe letrën.

Burimi Adnkronos/ Përshtati në shqip: SCAN