18 foto që tregojnë se pse 11 shtatori nuk mund të harrohet lehtë

Fotografitë e shkrepura më 11 shtator të vitit 2001 mund të jenë të dhimbshme, por mbeten një mënyrë e fuqishme për të mos harruar jetët e atyre mijëra njerëzve që humbën në ngjarjen tragjike.

Rreth 3000 persona humbën jetën pasi dy aeroplanë të marrë peng u përplasën tek kullat binjake në World Trade Center, Nju Jork.

18 vite më vonë, fotot nga ajo ditë kanë po të njëjtin efekt që patën kur bota u zgjua dhe mori vesh se çfarë kishte ndodhur më 11 shtator të vitit 2001.

Nga momenti kur kullat binjake u rrëzuan deri tek qytetarët e tmerruar që largoheshin nga gërmadhat e zjarrfikësit që rrezikuan jetën për të ndihmuar viktimat, këto janë pamjet që tregojnë se sa e rëndësishme është që të mos harrohet 11 shtatori.