Meta: Jetojmë në dy shtete; atë të propagandës dhe në shtetin e së vërtetës

Ilir Meta

Presidenti Ilir Meta, gjatë konferencës së dhënë për mediat, ka sqaruar edhe nga pikëpamja juridike se përse zhdekretimi i datës së zgjedhjeve është një e drejtë e Presidentit të Republikës.

Për ta shpjeguar më qartë, kreu i shteti ka përmendur vendimet e Parlamentit dhe Qeverisë. “Jetojmë në dy shtete; në shtetin e propagandës dhe në shtetin e së drejtës. Unë jetoj në shtetin e së drejtës. Në shtetin e propagandës thuhet se Presidenti nuk ka të drejtë të zhdekretojë dhe më të drejt ju thoni; ore Kushtetuta vërtetë se ka zhdekretimin. Por edhe qeveria ka të drejtë të nxjerrë vendime dhe t’i anulon. Qeveria ka të drejtë të nxjerrë një vendim për të shfuqizuar një vendim të mëparshme. A nuk vlen dhe kjo për presidentin?”,- tha ndër të tjera Presidenti i Republikës.