I bërë nga shkëmb dhe me gurë të çmuar, arkeologët gjejnë pajisjen e ngjashme me “iPhonin” në varrin 2100-vjeçar

the discovery is a chic ancient belt buckle made of gemstone jet with inlaid decorations of turquoise, carnelian and mother-of-pearl.

Arkeologët kanë bërë një gjetje të pazakontë në varrin e një gruaje të re, në një vend-varrosje misterioz, të quajtur “Atlantis rus”.

Një pajisje e zezë, 2.137 vjeçare, e ngjashme me iPhone u gjet varrosur së bashku me këtë grua. Gruaja e lashtë që mbante këtë pajisje është quajtur nga arkeologët Natasha, ndërsa pajisja “iPhone”, që në fakt përdorej si një tokës për të shtrënguar rripin dhe i bërë nga shkëmb i zi dhe me gurë të çmuar.

Arkeologu Dr Pavel Leus tha: -“Varrosja e Natasha-s me një ‘iPhone’ të epokës Hunnu (Xiongnu) mbetet një nga më interesantet në këtë zonë arkeologjike.”