Netanyahu zotohet: Do të aneksoj Bregun Perëndimor

Kryeministri i Izraelit Benjamin Netanyahu është zotuar se nëse fiton zgjedhjet dhe vjen sërish në krye të vendit do të aneksojë një pjesë të Bregut Perëndimor të okupuar në kufirin me Jordaninë.

Ai tha se do të zbatonte “sovranitetin e Izraelit mbi Luginën Jordan dhe Detin e Vdekur verior”. Një veprim i tillë do të ishte i njohur për partitë e krahut të djathtë, nga të cilat ai do të duhet të varet, për të formuar një koalicion, por që ka hasur në kundërshti të ashpër nga palestinezët.

Izraeli ka pushtuar Bregun Perëndimor që nga viti 1967, por e ndaloi aneksimin.