“Kam gjak gjerman”, Merkeli nuk mban dot të qeshurën me deklaratat e Trump

Kancelarja gjermane Angela Merkel nuk mundi ta mbante veten në një konferencë për shtyp në të cilën Presidenti amerikan Donald Trump pretendoi se do të vizitojë Gjermaninë së shpejti dhe përmendi trashëgiminë e tij gjermane, duke ‘ndezur’ memet dhe zemërim në Twitter.

Trendi #TrumpNotwelcome (Trum jo i mirëpritur) u shpërnda pasi Trump premtoi të vizitojë Gjermaninë “së shpejti”, gjatë një konference për shtyp në Samitin e G7 në Biarritz, Francë të hënën.

“Ne do të jemi atje … jemi shumë të nderuar nga ftesa – dhe kjo është e vërtetë – dhe ne do të jemi atje. Ndoshta së shpejti, ”tha Trump, në një nënqeshje të qartë nga Merkel.
Duke pasur parasysh sasinë e vetëkontrollit (të cilin ajo e disponon) e qeshura e saj ishte mëse e minimizuar “shkroi një përdorues.

Pasi ajo e kishte mbledhur veten përsëri, Merkel u përgjigj se e kishte ftuar presidentin amerikan “shumë herë”. Gjatë shtypit, Trump e quajti atë një “grua brilante” dhe e përshkroi takimin e tyre si “shumë produktiv”.

Trump duhet të bëjë ende një vizitë diplomatike dypalëshe në Gjermani, pasi është shfaqur vetëm një herë në ngjarje të mëdha siç është samiti i G20 i mbajtur në Hamburg në vitin 2017. Trashëgimia gjermane së cilës i referohej presidenti amerikan ishte me gjasë gjyshi i Trump, Friedrich, i cili raportohet se ka lindur në Gjermania dhe më vonë emigroi në SHBA.