Këto janë personazhet e famshme që po “bërtasin” për pyjet e Amazonës

Zjarret shkatërruese në pyjet e Amazonës kanë shkaktuar shqetësim global.

Sipas një raporti të BBC-së, flakët që kanë djegur për ditë me radhë janë përhapur në shtetet Acre, Rondonia, Mato Grosso dhe Mato Grosso do Sul.

Vëmendje të madhe ka marrë edhe në mediat sociale, ku të gjithë po publikojnë fotografi me #PrayforAmazonas (Lutuni për Amazonën).

Edhe disa emra të njohur kanë shprehur shqetësimin e tyre për fatin e pyjeve të Amazonës dhe të gjithë planetit, duke kërkuar me “zë të lartë” që të gjithë të ndërveprojnë për mbrojtjen e mjedisit.

Shikoni më poshtë cilët figura të famshme kanë reaguar për Amazonën.