PD, tre pyetje për Ramën: Fol për Kajmakun e Vorës!

Partia Demokratike ka reaguar sot për kandidatin e PS që fitoi zgjedhjet një partiake në Bashkinë e Vorës, Agim Kajmaku.

Sekretari i Përgjithshëm, Gazmend Bardhi në një reagim në rrjetet sociale i kërkon kryeministrit të përgjigjet për njeriun që vendosi në Vorë. Sipas PD, Kajmaku ka mashtruar me formularin e dekriminalizmit dhe është i dënuar në Greqi.

Në denoncimin për zyrtarin e PS, kërkon nga Edi Rama përgjigjen e tre pyetjeve që lidhen me të kaluarën e tij.

Brardhi thotë se Edi Rama ka qenë në dieni të dënimit të Kajmakut dhe fshehjes së të dhënave nga formulari i dekriminalizimit. “Duke e mbuluar me heshtje krimin e kandidimit të një tjetër krimineli, Edi Rama nuk ka për ta mbuluar dot të vërtetën, të cilën shqiptarët kanë për ta mësuar shumë shpejt! Skenari ku Edi Rama bën të paditurin, është i diskretituar para shqiptarëve në dhjetëra rastet, kur ai është kapur në flagrancë, duke bashkëpunuar me krimin”,– deklaron Bardhi.

Prej ditës ditësh PD-ja ka kërkuar sqarime nga Agim Kajmaku lidhur me të kaluarën e tij dhe plotësimin e formularit të dekriminalizimit.

Zyrtari i PS-së ka pranuar se ka ndërruar emrin gjatë viteve ’90 kur ka qenë emigrant në Greqi, por ka mohuar se këtë e ka bërë për të fshehur ndonjë dënim të marrë në shtetin fqinj.

Deklarata e plotë e Gazmend Bardhit:

Edi Rama dhe Belinda Balluku bëjnë sikur nuk e kanë dëgjuar të vërtetën e zbuluar nga Partia Demokratike se kandidati i tyre për Vorën Agim Kajmaku ka një dosje të hapur penale në Greqi me emrin Jorgo Toto.

Edi Rama nuk mund të bëjë sikur nuk dëgjon, sikur nuk shikon, sikur nuk flet! Strategjia e tij e mbrojtjes për çdo kriminel që fut në politikë, është e dështuar!

Edi Rama kontrollon të gjithë strukturat e shtetit dhe mund të verifikojë informacionet mbi të kaluarën kriminale të çdo personi brenda 1 ore. E ka bërë ketë edhe në rastin e Agim Kajmakut të Vorës, prandaj fshihet pas heshtjes. Bashkë me Belindën e tij, me të cilën shpërfillën socialistët e Vorës, bëjnë sikur nuk ka ndodhur asgjë, me shpresën se do fitojë kohë dhe do të përdorë “katicat” në prokurorinë e kontrolluar prej tij për të fshehur të vërtetën.

Janë Edi Rama dhe Belinda Balluku ata që detyruan Agim Kajmakun të të mashtrojë për të mbuluar të kaluarën e tij kriminale në Greqi. Njëlloj siç bëri edhe Valdrin Pjetri për të fshehur dënimin për trafik droge, edhe Agim Kajmaku i Vorës, publikoi dëshminë e penalitetit si çertifikatë virgjërie. Ky dokument nuk ka asnjë vlerë, sepse nuk provon që një person nuk ka probleme me drejtësinë greke.

Ajo që vlen për shqiptarët është përgjigja që duhet të japin Edi Rama dhe Belinda Balluku për mikun e tyre të Vorës me të kaluar kriminale.

  1. Çfarë lidhje ka data 14 Janar 2003 me kandidatin e tyre në Vorë?
  2. Pse kandidati i tyre i Vorës nuk ka shkuar në Greqi prej vitit 2003 dhe pse menjëherë pas këtij viti ndryshoi gjeneralitetet në Shqipëri?
  3. Çfarë lidhje ka kandidati i tyre në Vorë me shtetasin me identitetin e rreme “Jorgo Toto, me atësi Thanas dhe amësi Parascevi”?

Duke e mbuluar me heshtje krimin e kandidimit të një tjetër krimineli, Edi Rama nuk ka për ta mbuluar dot të vërtetën, të cilën shqiptarët kanë për ta mësuar shumë shpejt!

Skenari ku Edi Rama bën të paditurin, është i diskretituar para shqiptarëve në dhjetëra rastet, kur ai është kapur në flagrancë, duke bashkëpunuar me krimin.

Edi Rama kandidon kriminelë dhe e përdor krimin për të vjedhur zgjedhjet, sepse me krimin ai mund të pasurohet më lehtë dhe më shpejt. Prandaj, Shqipëria ka nevojë jetike të pastrohet nga krimi dhe korrupsioni i Edi Ramës dhe bandës së tij në bashki dhe qeveri.