Kurora e Shëngjinit e shkrumbuar (Fotolajm)

Dhjetra ha të bëra shkrumb e hi në malin e Shëngjinit, pisha të djegura. Një pllajë e tërë mali që është e shkrumbuar. Pylli me pisha e shkurre te tjera nuk është më. Dora e njeriut shkaktoi zjarrin që shpërtheu në malin e Shëngjinit. Flakët shpërthyen në një zonë të vështirë të terrenit malor ku ndërhyrja ishte tepër e vështirë. Jo vetëm kaq, edhe më të vështirë, punën zjarrfikësve dhe ushtarëve ia bëri dhe shpërthimi i predhave si dhe rrëshqitjet e masivëve shkëmborë.