Haberit do t’i konfiskohen monedha digjitale në vlerë rreth 1 milion dollarë

Një haker, i cili kreu sulme kibernetike në dhjetëra firma përfshirë Sainsbury dhe Uber, do i konfiskohen monedha digjitale me vlerë rreth 1.1 milionë dollarë.

Policia i konfiskoi Grant West monedhat e vjedhura pas një hetimi 2-vjeçar.

27-vjeçari, i cili jetonte në një rulo në Kent, sulmoi dhjetëra firma duke përdorur email të rremë për të siguruar detajet financiare të dhjetëra mijëra klientëve.

Kjo është hera e harë që gjykata jep urdhër për konfiskimin e bitcion.

West filloi hakërimin në mars të 2015 dhe arriti të kryente 47.000 transaksione.

Në maj të vitit 2018, West, i Sheerness, Kent, u dënua me 10 vjet e tetë muaj burg për një numër të veprave penale përfshirë modifikimin e paautorizuar të materialit kompjuterik, komplotin për mashtrim dhe posedim të pasurisë kriminale.

Gjykatësja tha se West do të kalojë edhe katër vjet shtesë në burg nëse ai refuzon të paguajë shumën. Ai ka pranuar të zbatojë urdhrin.