Ekspertët e turizmit: Ligji i ri për të gjithë ata që merret me këtë industri

Incidenti që ndodhi në Porto Palermo mes pronarit të një restoranti dhe një grupi turistësh spanjollë ka ngritur shqetësimin së çfarë duhet bërë me industrinë e turizmit në Shqipëri.

Në një intervistë për Top Channel, ish kreu i agjencisë kombëtare të bregdetit, Auron Tare, shprehet se duhet një vëmendje më e madhe në industrinë e turizmit duke filluar me gjerat me elementare.

“Siç është pastrimi i plazheve. Ngritja e shkollave profesionale që të kemi njerëz që shërbejnë në industri. Kujdesi në plazhe sesi dikush që ka marrë një pronë me qira pretendon se ai e ka të vetën”, është shprehur Tare.

Tare, po ashtu thotë se duhet të ketë një sitë, për personat apo bizneset që duan të hyjnë në industrinë e turizmit.

“Duhet që të ketë një filtrim për rata që do të licensohet. Operatoret turistike, guidat. Jo gjithkush mund të hyjë në industrinë e turizmit”, shton më tej Tare.

Për kreun e Shoqatës Shqiptare të Turoperatorëve dhe Agjensive turistike, Kliton Gërxhanin, duhet standartizimin ne sektorin turistik duke përcaktuar yje për të gjithë bizneset.