Qeveria e sapo zgjedhur e Greqisë fiton “votëbesimin” mbi politikën ekonomike

Qeveria e sapo zgjedhur e Greqisë konservatore fitoi votëbesimin në politikën e saj ekonomike, i cili përfshin shkurtimet e taksave dhe masat për të përshpejtuar investimet.

Kryeministri Kyriakos Mitsotakis fitoi zgjedhjet me Partinë e tij të Demokracisë së Re më 7 korrik.

Ata u zotuan për të ulur taksat dhe për të nxitur rritjen në një ekonomi që u tkurr me një të katërtën gjatë një krize të borxhit të tërhequr.

Mitsotakis premtoi të reduktojë taksat e pronës, të korporatave, si dhe të kryejë reforma në administratën publike për të hequr pengesat burokratike për investime.

Të 158 ligjbërësit e partisë konservatore në pushtet e miratuan këtë politikë në parlamentin me 300 vende.