Kush ka fituar nënshtetësinë në BE në vitin 2017? Shqiptarët përbejnë 7% të shtetësive të reja

Më shumë se 825,000 njerëz fituan nënshtetësi në një shtet anëtar të BE në 2017, që ishte një rënie prej 17% krahasuar me vitin 2016. Në vitin 2016, shtetet anëtare të BE-së dhanë rreth 994,799 shtetësi të reja.

Njerëzit nga Maroku u bënë qytetarë të shteteve anëtare të Bashkimit Evropian më shumë se njerëzit nga çdo vend tjetër në 2017 – që përbëjnë 8% të qytetarëve të rinj, të dhëna nga Eurostat, tregoi zyra statistikore e BE.

Një e katërta e njerëzve që fitojnë shtetësi ishin marokenë, shqiptarë, indianë, turq dhe pakistanezë, tha Eurostat.

Tre vendet e para me njerëz që morën shtetësi të BE ishin Maroku, Shqipëria dhe India.

Shqiptarët, të cilët përbënin 7% të shtetësive të reja të BE, u bën kryesisht nënshtetas të rinj në Greqi dhe Itali.

Grupi i të dhënave, i lëshuar fillimisht në mars, është pjesë e një publikimi të ri të Eurostat-it, i quajtur “Njerëzit në lëvizje”, që shikon mobilitetin në Evropë, ku përfshihen njerëzit ku jetojnë, emigrojnë dhe udhëtojnë midis statistikave të tjera.

/Scan