Inagurohen mjediset e reja të “Polit të Drejtësisë”, Ones: 15% e prokurorëve dhe gjyqtarëve janë rivlerësuar

Zv. ambasadorja amerikane, Leyla Moses-Ones ka marrë pjesë në inagurimin e institucioneve të reja të “Polit të Drejtësisë”.

Në fjalën e saj Ones u shpreh se 15% e prokurorëve dhe gjyqtarëve janë rivlerësuar.

Më tej zv.ambasadorja thekosi se “sistemi i vjetër ishte i kapur nga korrupsioni dhe ata që veprojnë në hije për të mbajtur Shqipërinë prapa. Reforma e kthey ate kapje dhe po ja kthen njerzëve. Sot kemi një Këshill të Lartë të Prokurorisë që  po punon për ngritjejen e gjykatës Kushtetuese”.