Deportohen nga vendet e BE-së 29 shqiptarë

Sërisht Franca i ka refuzuar azilin shqiptarëve. Policia Kufitare në bashkëpunim me Policinë Franceze, kanë vijuar operacionet e përbashkëta të riatdhesimit, ku nëpërmjet dy fluturimeve me charter nga Franca janë riatdhesuar 29 shtetas shqiptarë, të cilëve u është refuzuar azili në Francë, në njërin prej fluturimeve një familje me 5 anëtarë.

Gjithashtu, Policia e Shtetit njofton se janë deportuar nga vendet e BE-së edhe 17 shtetas të tjerë me motivin ”qëndrim i parregullt në territor”, ”përfunduar vuajtjen e dënimit në vendet e BE-së”, ”tentativë kalimi ilegal për në Mbreterinë e Bashkuar”, ”tejkalim i afatit të qëndrimit në territor” dhe ”refuzim azili në vendet e BE-së”.

Policia thotë se operacionet e riatdhesimit do të vijojnë edhe në javët e ardhshme dhe në këtë kontekst, autoritetet apelojnë edhe njëherë për të gjithë shtetasit shqiptarë që udhëtojnë për në vendet e BE-së që të respektojnë rregullat e lëvizjes në hapësirën Schengen, si dhe mos bëjnë asnjë tentativë për të kërkuar azil, pasi shanset për t’a fituar atë janë zero.

Njëkohësisht Policia Kufitare në pikat e kalimit do të vijojë me kontrollet rigoroze në drejtim të verifikimit të dokumentacionit dhe plotësimit të kushteve për të udhëtuar në vendet e BE-së, si dhe të kontrollit më të rreptë të kufirit jeshil.