Shano: Produktiviteti i vendit është në nivele alarmante

Ekonomisti Dritan Shano i ftuar në emisionin “Tempora” në RTV Ora u shpreh se produktiviteti i Shqipërisë është në nivele alarmante.

Sipas tij ai mund të rritet vetëm nëpërmjet dy mënyrave.

Dritan Shano: Ajo që më alarmon mua si ekonomist që të mos rrimë të merremi me klimën se ka shumë indekse ku ne realisht jemi të fundit është produktiviteti i këtij vendi. Ne jemi të fundit në këtë mes. Nëse do të kesh rritje ekonomike duhet të rrisësh produktivitetin dhe nuk ka asnjë mundësi tjetër. Ka dy mundësi ta rrisësh produktivitetin.
Kapital fizik
Kapital human.
Ajo që unë pretendoj që do thosha se kjo është doktrina ime është se kapitalin fizik ne do ta blejmë gjithmonë sa fëngu pulën sepse jemi shumë vonë në ekonomi, ne duhet të investojmë në arsim.
Alarmi vjen se po ulen investimet në arsim.