Sfidë e vërtetë të kalosh aty/ Kjo është rruga më e pjerrët në botë

Rruga me më shumë kthesa në botë ndodhet në pjesën veriperëndimore të Uellsit.

Kjo rrugë është një sfidë e vërtetë edhe për çiklistët dhe sportistët më të përgatitur.

Rruga në fjalë ka emrin “Ffordd Pen Lech” dhe ndodhet në qytetin e historik, Harlech, i cili njihet për kështjellat e shumta.

Ndërsa qytetarët që banojnë në këtë rrugë bërë një fushatë për një kohë të gjatë që ajo të futet në librin e rekordeve “Guinness”.

Në një vlerësim thuhet se rruga ka pjerrtësi prej 37.5 për qind në pikën më të pjerrët.

Prestigjiozja dhe ‘’The Guardian” shkruan:

Futja e rrugës në librin e rekordeve ishte shumë më e vështirë sesa prisnin banorët, sepse për një gjë të tillë kërkohej përmbushja e dhjetë kritereve, përfshirë posedimin e planit të rrugës dhe përdorimin e vazhdueshëm të saj nga publiku.’’