Mos i karikoni më telefonat në kompjuter! Ja çfarë mund t’ju ndodhë atyre

Një nga mënyrat që një pjesë e jona përdor për të karikuar telefonin është dhe nëpërmjet kompjuterëve. Mund të duket një zgjidhje e shpejtë, por sipas ekspertëve, kjo është gjëja më e keqe që keni bërë deri tani.

Karikimi i telefonit me karikuesin e tyre është metoda më e mirë.

Karikimi nëpërmjet kompjuterit bën që në telefon mund të hyjnë hakera: informacioni që përmban telefoni, duke nisur që nga lista e emrave dhe të gjitha të dhënat e tjera personale, fotot apo edhe adresat e shënuara mund të shkarkohen në kompjuter nga smartphone”, – thotë Eric Tong, manaxher i përgjithshëm dhe themelues i Tech Armor.

“Mjafton vetëm një lidhje e telefonin me kompjuterin që një hacker të “të shkatërrojë” telefonin tuaj.”

“Duke karikuar telefonat në Laptop, po kështu mund të dëmtosh edhe baterinë e tij (nëse laptopi nuk është vënë në prizë), sepse telefoni merr fuqi nga bateria e laptopit”, – shton më tej Tong.