Lindën të ngjitura dhe mbijetuan, binjaket ndahen me sukses pas operacionit 50 orësh

Motrat binjake Safa dhe Marwa Ullah të cilat kanë lindur të ngjitur në kafkë dhe venat e gjakut, janë ndarë me sukses pas një operacioni të vështirë në Londër.

Motrat dyvjeçare nga Charsadda në Pakistan, iu nënshtruan tri operacioneve për t’u ndarë. Operacionet zgjatën më shumë se 50 orë dhe u përfshinë 100 anëtarë të stafit të spitalit.

Procedura e ndarjes u krye më herët gjatë këtij viti ndërsa mjekët vendosën një shtresë plastike në kokat e tyre për t’u ruajtur trurin dhe venat e tjera gjatë ndarjes përfundimtare.

Vajzat, babai i së cilave ndërroi jetë nga një atak në zemër ndërsa nëna e tyre ishte shtatzënë, kanë dalë tashmë nga spitali.

Ato do jetojnë në Londër me nënën e tyre Mohammad Sadat Hussain, 57 vjeç dhe xhaxhain Mohammad Idrees.

Rreth 40% e binjakëve që janë të bashkuar në kokë ndërrojnë jetë në mitër ose gjatë lindjes, ndërsa një e treta vdesin brenda 24 orëve.