Albana Vokshi: Agjencitë shtetërore të Edi Ramës po mashtrojnë

Ish-deputetja demokrate Albana Vokshi deklaron se agjencitë shtetërore të Edi Ramës po mashtrojnë, teksa tregon dy raste ku mungon anti-tetanozi dhe kundrahelmi.

“- A mbajnë përgjegjësi Operatori i Kujdesit Shendetësor dhe Agjencia kombetare e barnave, per mashtrimin qe i bejne publikut???
– Te dy agjensive ju deshen me shume se 24 ore, per nje reagim mbushur me mashtrime ne lidhje me serumet anti-viper dhe anti-tetanik.
Një miku im mjek me telefonoi sot pasdite e me njoftoi per nje reagim qe kishin bere Operatori i Kujdesit Shendetesor dhe Agjensia Kombetare e Barnave ne lidhje me nje statusin tim ne fb per mungesat ne rrjetin e hapur te farmacive ai dhe ne qendra shendetesore e spitale te serumeve anti-tetanike dhe anti-viper.
Kerkova reagimin zyrtar ne faqen e Ministrise dhe te Ministres se Shendetesise si dhe ne facebook-un perkates, por nuk e gjeta. Kerkova me tej ne faqen zyrtare te Agjensise se barnave, si dhe ne fcb e saj. Pervec propagandes rilindase dhe shperndarjes se cdo aktiviteti te Ministres Manastirlliu, nuk gjeta asgje per barnat qe mungonin.
Me se fundi e gjeta reagimin ne pak portale lajmesh online. Ne të, të dy agjensite, njoftonin qe nuk kishte mungesa te serumit antitetanik dhe anti viper as ne rrjetin e hapur farmaceutik as ne te gjitha qendrat shendetesore apo spitalet.
Per te mbuluar skandalin, kane futur ne reagim edhe Agjencine Kombetare te Barnave qe ne fakt duhet te pergjigjet per cilesine, kontrollin dhe sigurine e barnave, te cilat NUK PO I KRYEN. Por ne rastin konkret, Agjencia Nuk eshte pergjegjese per furnizimet me barna. Ajo thjesht pajis importuesit me autorizimet e nevojshme. Ndaj, minimalisht, drejtuesi i Agjensise mund te kishte heshtur e jo te behej bashkefajtor.
Gjithashtu, miq qe punojne ne qendra shendetesore me thane, qe te djelen ne oren 10.30 ne mengjes, operatori i kujdesit shendetesor, kishte derguar nje email, ku i kerkonte drejtorive rajonale shendetesore te njoftonin me URGJENCE, brenda ores 12.00 (po diten e djele), gjendjen e injeksioneve antiviper dhe antitetanik per cdo qender shendetesore.
Duke pasur te gjithe deshiren per te qene gabim vete, e per t’i besuar ketij reagimi, (pavaresisht qe muajt e fundit ne PD kane ardhur shume denoncime e ankesa per mungesa), duke mos ju referuar as deshmive me ze e figure te emisionit fiks fare, bera nje kerkim te shpejte. Ne te dy qendrat shendetesore per te cilat pyeta ne Luz te Vogel dhe Lekaj te Kavajes, nuk kishte as serum anti-tetanik dhe as anti-viper.
Ne rrjetin e hapur te farmacive te dy serumet MUNGOJNE!!
Ajo cka e ben edhe me te rende situaten eshte qe ne farmaci mungojne edhe shume barna te tjera jetike, alternativa te para ose te vetme te listes. Per te cilat pacientet detyrohen t’i drejtohen kondrabandes ose t’i luten Zotit.
Eshte i turpshem shperdorimi me postin dhe mashtrimi i publikut sidomos per çeshtje shendeti dhe jete.
Edi Ramës nuk i interesojne qytetaret, por oligarket. Ndaj me Edi Ramen, shendetesia dhe farmaceutika do vazhdojne te jene sektoret qe lengojne me shume per shkak te vjedhjes, abuzimit dhe korrupsionit galopant.
#MeEdiRamenNukKaSherbimShendetesorPerQytetaret
#ShendetesiFalas = #VuajtjeFalasPerQytetaret”, shprehet ish-deputetja e PD, Albana Vokshi.