Kompanitë ajrore Ruse anulojnë fluturimet Çeke

Aeroflot dhe dy linja ajrore të tjera ruse anuluan disa fluturime për dhe nga Republika Çeke të martën pasi Ministria Çeke e transportit tërhoqi lejet për fluturimet. Ministria tha se e ndërmori këtë veprim pasi Rusia kufizoi të drejtën e transportuesit kombëtar Çek Airlines për të përdorur rrugët nëpër Siberi në fluturimet e saj nga Praga për në Seul. Ajo megjithatë tha se pas vendimi rus të martën për të dhënë qasje të përkohshme në rrugët e tranzitit deri në 7 korrik, do të autorizonte gjithashtu fluturimet e transportuesve rusë në Republikën Çeke deri në atë datë për të dhënë kohë për negociata.

Çikago Airlines, pjesë e Smartwings, tha në një deklaratë se qasja në rrugët e Siberisë ishte ankoruar në një marrëveshje ndërqeveritare. Ai tha se veprimet e Rusisë ishin të paprecedent dhe po “kërcënojnë interesat tona të biznesit në lidhjen Pragën-Seul“. Ndërkohë Ministria e Transportit të Rusisë bëri me dije se bisedimet ishin në proces, midis autoriteteve të aviacionit rus dhe çek, dhe pritej që çështja të zgjidhej shpejt.

Aeroporti i Pragës tha në faqen e saj të internetit se që nga ora 09:30 GMT, katër fluturime nga Moska dhe një nga Zhukovsky të planifikuara për të martën u anuluan.

Burimi: Reuters