Mungesa e parave shkakton migrenë

Nëse jeni materialistë ose jo mungesa e parave do t’ju godasë me siguri, thonë ekspertët nga Universiteti i Bostonit. Duke u bazuar në studimin që kryen, ata arritën në përfundimin se problemet financiare janë shkak i stresit, i cili është shkaku i problemeve shëndetësore. Njerëzit që kanë mungesë të parave kanë një shans më të madh të përjetojnë sulm në zemër dhe në tru, shkruan “Zëri.info”.

Tensioni në muskujt e kurrizit ndihet nga 65 për qind e njerëzve me vështirësi financiare.

Gati 30 për qind e të anketuarve thanë se për shkak të problemeve financiare fituan ulcerën e stomakut, ndërsa vetëm tetë për qind e atyre që nuk brengosën për para kanë probleme të njëjta shëndetësore.

Deri në 44 për qind e njerëzve që janë të stresuar për shkak të mungesës së parave vuajnë nga migrena dhe vetëm 4 për qind e njerëzve pa brengosje të tillë kanë dhimbje të rënda koke. /ZERI