Vrasja që tronditi Greqinë, mbyllen hetimet pas shtatë muajsh

Pas shtatë muaj hetimesh dhe dëshmish, hetuesit në Rodos mbyllën hetimet për  vrasjen e 21-vjeçares Eleni Tofaloudis. Sipas lajmeve në televizionin Star, gjithë   dosja tashmë e hetuar është dorëzuar në Këshillin kompetent me qëllim të lëshojë një projekt-ligj që t’i referojë dy të pandehurit, 21-vjeçarin grek dhe 19-vjeçarin shqiptar për në gjykim.

E vetmja gjë që u la në pritje janë  reagimet nga statuset në  Facebook për bisedimet e fundit të  21-vjeçarit grek me 19-vjeçarin shqiptar. Kjo është, nëse Eleni Topaludi  e dinte se në mbrëmjen fatale do të takonte grekun. Përgjigjet u dhanë dhe Autoritetet që tani e dinë se si  është e vërteta. Informacioni ka dalë edhe nga heqja e privatësisë së telefonit, raportojnë mediat greke.

Ndërkohë prindërit e studentes fatkeqe kanë kërkuar gjykimin, për të imponuar dënimet maksimale të parashikuara nga drejtësia greke, por edhe për të hetuar nëse pas vrasjes së vajzës së tyre ata që e dinin  u përpoqën për të fshirë të dhënat.  Koha kur ndodhi ngjarja  që tronditi Greqinë kur Helen Topaloudi u gjet e vdekur në mesditën e  28 nëntorit 2018, kur autoritetet e Portit në Rodos në zonën “Seal”, Pefki Lindos, gjetën kufomën e saj. Atë ditë identiteti ishte ende i panjohur, ndërkohë që shenjë e vetme dalluese  që kishte vajza për policinë ishte  një tatuazh trëndafil në këmbën e viktimës. Vajza u gjet e vdekur në një zonë shkëmbore.

Pas hetimeve dhe analizave të videove nga kamerat e sigurisë, autoritetet kanë rezultuar se autorë të ngjarjes në Rodos janë  21-vjeçari grek dhe  shoku i tij 19-vjeçari shqiptar, të cilët gjatë marrjes në pyetje ranë në kontradikta. Tanimë të dy të rinjtë e akuzuarit  janë burgosur.