Kompanitë e prodhimit të birrave pësojnë ulje prodhimi për shkak të motit të keq në Europë

Rezervat e pijeve evropiane po bien pasi një analist paralajmëroi se moti i keq mund të shkaktojë rënien e çmimeve këtë verë.

Aksionet e Carlsberg, Heineken dhe Fever-Tree patën më shumë se 2% rënie të premten.

Analisti Jefferies Edward Mundy paralajmëroi se shitjet e kësaj vere mund të ulen në krahasim me verën e kaluar, kur ata përfitonin nga një valë e nxehtë, një Kupës Botërore FIFA dhe një martese mbretërore britanike.

Carlsberg rriti volumet e shitjeve me 3.6% vitin e kaluar, “i ndihmuar nga moti i ngrohtë” në pjesën Nordike dhe Europën Perëndimore dhe në Kupën Botërore duke u zhvilluar në Rusi, sipas raportit të saj të plotë të vitit.

Heineken gjithashtu përfitonte nga rrezet e diellit në Evropë dhe uli rrezikun e dëmeve këtë vit në mbledhjen e saj vjetore të aksionarëve në prill.

Drejtuesit duan të fajësojnë motin për keqpërdorim. Megjithatë, pa një verë të gjatë dhe të nxehtë dhe dy festime të mëdha këtë vit, prodhuesit e pijeve evropiane mund të pësojnë shitje tepër të ulëta dhe shumë mall të mbetur.