“Muzika që dëgjojmë sot nuk do ekzistojë mbas 10 vitesh”

Vinod Khosla, një sipërmarrës miliarder beson se ne nuk do të dëgjojmë më muzikë pas një dekade. Në vend të kësaj, do të dëgjojmë ekuivalente të këngëve të bëra me porosi që janë ndërtuar rreth gjendjes tonë.

Këto këngë mund të krijohen duke përdorur teknologjinë e inteligjencës artificiale, tha Khosla. Në vend të kësaj, beson se konsumatorët do të dëgjojnë muzikë që është projektuar posaçërisht për ta, preferencat e tyre dhe nevojat e tyre.

Disa konsumatorë tashmë po përdorin listat e dëgjimit të bazuar në gjendjen e tyre të përditshme në Spotify në vend të kërkimit të artistëve ose grupeve të veçanta.

Ndonëse mendimet e tij mund të duken të çuditshme, ka disa dëshmi se konsumatorët po zhvendosen nga artistë ose grupe të caktuara për të dëgjuar më shumë muzikë të bazuar në humorin apo gjendjen e tyre shpirtërore.