“Letrat e teto Ollgës dhe letrat e xhaxhi Ramës…”

Nga Ylli Dylgjeri

Me gjithë letrat që çoi e mori Ollga për të rregulluar Melin me një burrë në qytet, ajo e B-së i prishi të gjitha planet…
Dhe xhaxhi Ramës vetëm “B-ja” i ka mbetur pas dërgimit të letrës së tretë L-së. Qesharak e i paturpëshëm deri në ind, mendon se do të kthejë Luli apo do t’i gënjejë sërisht ndërkombëtarët.

Nëse Luli nuk luan më sot, nuk luan se nuk është më Luli i 17 majit, por është Luli vocër i një popull të sfilitur e të lodhur në padrejtësi që thërret Ik! Ndërkohë, ndërkombëtarët janë po ata. Europianët e kujdesshëm, e në fund vendimarrës.

Opsioni i tyre sot është:
Zgjedhjet të shtyhen! – Kështu thanë dje gjermanët.
Po kujt po i thonë?
I thonë akademistit të kujtimeve “…më mirë të shty m… sesa të merem me shqiptarët”. Ky është sot personazhi i qeverisë që nuk shtyn më as m… !
I ka mbetur vetëm “B-ja” si teto Ollgës dikur në filmin “Zonja nga Qyteti”
Ka ardhur koha ta përdorni “B-në” zoti Rama. Jepi!