8 gjëra të çuditshme të kapura nga “Google Earth” (FOTO)

Ju nuk do ta besoni se disa nga këto gjëra ekzistojnë aktualisht në Tokë por falë ”Google Earth”, ne sot do të shohim 8 gjërat e çuditshme.

Këto pellgje të bukura blu mund të shihen në minierën Intrepid Potash pranë Moab, Utah. Ata janë pellgjet e avullimit të klorurit të kaliumit. “Potasi” nënkupton kripërat që përmbajnë kalium. Ngjyra blu shtohet në ujë për ta bërë ngjyrën aq të fortë. Blu e ndritshme në kontrast me shkretëtirën e kuqe ndihmon për të optimizuar absorbimin e dritës së diellit dhe avullimit. Ndërsa uji del nga pellgjet, kristalet e kripës dhe kaliumit mbeten prapa dhe më pas grumbullohen për prodhimin e kimikatit.

 

Një pishinë mahnitëse, e vendosur në Parkun Kombëtar Yellowstone në Wyoming. Ngjyrat janë shkaktuar nga përzierja e ujit të nxehtë, algave dhe baktereve.

 

 

 

 

Liqeni Taal në ishullin Luzon në Filipine ka një liqen brenda një ishulli dhe një ishull brenda një liqeni. Çmenduri apo jo?

 

 

 

 

 

Ky model spiral në shkretëtirën e Egjiptit duket me të vërtetë si i punuar me dorë. Ishte një instalim arti i ndërtuar duke përdorur 178 kone që formojnë një model spiral në rërë. Ajo përfundoi në 1997.

 

 

 

 

Ky grup ishujsh i ndërtuar në Dubai është menduar të jetë një përfaqësim i përafërt i shtatë kontinenteve. Projekti, i konceptuar nga sundimtari i Dubait në atë kohë, përbëhet nga 300 ishuj dhe shtrihet rreth 2.5 milje larg bregdetit.

 

 

 

Baza e Forcave Ajrore Davis-Monthan në Arizona gjithashtu shërben si një shtëpi për daljen në pension për aeroplanët që nuk përdoren më. Meqenëse teknologjia e re avancon, aeroplanët kanë një jetë mjaft të shkurtër dhe duhet të ruhen diku kur nuk përdoren më. Disa prej këtyre varrezave të aeroplanëve u krijuan pas Luftës së Dytë Botërore, sepse ushtria kishte një suficit të avionëve, por Davis-Monthan është më i madhi.

 

Baza e Forcave Ajrore Davis-Monthan në Arizona gjithashtu shërben si një shtëpi për daljen në pension për aeroplanët që nuk përdoren më. Meqenëse teknologjia e re avancon, aeroplanët kanë një jetë mjaft të shkurtër dhe duhet të ruhen diku kur nuk përdoren më. Disa prej këtyre varrezave të aeroplanëve u krijuan pas Luftës së Dytë Botërore, sepse ushtria kishte një suficit të avionëve, por Davis-Monthan është më i madhi.

Ky model unik gjendet në katin e shkretëtirës pranë Mesa Huerfanita, New Mexico. Disa thonë se faqja është një bunker i fshehur që i përket Kishës së Scientology, që mund të shihni pranë. Sipas Daily Mail, simbolet në terren janë atje për të udhëzuar Scientologists përsëri në tokë pas arratisjes për shkak të një incidenti si “Armageddon”.