Ramës i ka dalë krimi jashtë kontrollit

Një valë krimesh mafioze ka përfshirë vendin. Nëntë persona kanë humbur jetën nga ekzekutimet. Qeveria thotë se kemi të bëjmë me “larje hesapesh mes bandave”, por nuk jep asnjë motiv se çfarë e pengon shtetin që të ndëshkojë në mënyrë të ligjshme dhe të parandalojë kahsapanën që po prodhojnë hesapet.

Justifikimi i autoriteteve duket edhe si një mënyrë për të larguar nga vetja përgjegjësinë, pasi dihet se krimi i organizuar nuk bën dot “hesape” pa pasur segmente të shtetit që janë pjesë e tyre.

Këtë situatë të krimit jashtë kontrollit, i Buajar Kapexhiu, pa nevojë për shumë fjalë e ka shpjeguar me karikaturën e mëposhtme.