Mësojeni se çfarë ndodh me fëmijët kur i bërtisni

Britmat kanë një ndikim shumë të fortë dhe negativ në zhvillimin neurologjik të fëmijës dhe nuk shërbejnë shumë për të kërkuar falje pas bërtitjes. Sipas një studimi të kryer nga Universiteti i Pitsburgut dhe Universiteti i Miçiganit, ka disa faktorë që bëjnë të bërtiturat në praninë e fëmijëve absolutisht jo të dëshirueshme: 1-Ulëritja para fëmijëve mund të jetë shumë e dëmshme.

Në ato situata, kallosumi i korpusit, i cili lidh dy hemisferat e trurit, merr më pak rrjedhje të gjakut. Kjo do të thotë të shkaktosh balancën dhe kapacitetin për vëmendje emocionale. 2-Sipas specialistëve, bërtitja është një lloj paralajmërimi për rrezik. Kur bërtet para fëmijëve, hormoni i stresit bëhet aktiv, i cili predispozon trupin të sulmojë ose të shpëtojë. Kur ne bërtasim para një fëmije, trupi ngurtësohet dhe mendimet tkurren.

3-Mund të ndikojë në vetëvlerësimin e tyre. Kur fëmijët qortohen me ulërim, ata mund të mendojnë se nuk janë të çmuar ose të dashur. Prindërit, duke i korrigjuar ato, duhet të jenë të kujdesshëm për të mos i lënduar. 4-Fëmijët që përjetojnë dhunë të vazhdueshme verbale mund të krijojnë probleme të sjelljes në krahasim me fëmijët që nuk vuajnë nga ky lloj i dhunës.