Thyhet rekordi i makinës më të shtrenjtë, Bugatti shitet për 11 mln dollarë

Firma Bugatti ka shitur makinën më të shtrenjtë në treg për 11 milionë dollarë. Çmimi real nuk dihet, por kjo shitje ka thyer rekordin e mëparshëm, të cilin e mbante një Rolls-Royse që u shit për 8-9 milionë paund.

Me fuqi motorike rreth 20 herë më të madhe se një Ford Fiesta, makina u krijua për të festuar 110 vjetorin e themelimit të Bugatti.

Thuhet se blerësi është Ferdinand Piech, nipi i themeluesit të Porsche. Presidenti i Bugatti, Stephan Winkelmann tha se makina “La Voiture Noire” ka një kombinim të madh të teknologjisë, estestikës dhe luksit ekstrem.