Ylli Dylgjeri: Batoni duhet të izolohet

Nga Ylli Dylgjeri

Batoni duhet të izolohet

Për arsye të rutinës legjislative deri në ditët tona në SHBA kanë mbetur ende ligje të pa abroguara për arsye të rutinës legjislative. Një ligj i tillë është edhe Ai i internim dëbimeve te shtetin e Arkansasit. Ligji thotë: Kush zhgarravit mbi Ura internohet në Zelandën e Re. Duke ruajtur kështu edhe me ligj vlerat kulturore, monumentale e ndërtimore të këtyre veprave që lidhnin njerëzit andej këtej.

Ishin problematikat kohës ato që iu imponuan ligjvënësve amerikane për të nxjerrë akte të tilla represive në përmbajtje. Mu kujtua ky ligj kur dëgjova dhe më pas lexova, letrën e gazetarit rural Baton Haxhiu drejtuar Presidentit të Shqipërisë. Vini re: Presidentit të Republikës! Letra për mua duhet konsiderohet si një shgarravinë. Do thoni po Presidenti nuk është Urë? Presidenti i Shqipërisë mendoj se është edhe Ai një Urë. Një Urë e rëndësishme për vazhdimesinë dhe lidhjen e kombit andej këtej kufirit. Pra a nuk e meriton dhe ky shkarravitës një internim… në mos një rikthim në fshatin ku ka lerë?
Unë e votoj.