Kalendari i festave zyrtare për vitin 2019, ja ditët e pushimit

Ky është kalendari i 2019 dhe festat zyrtare të këtij viti. Në rastet kur festat zyrtare bie në ditët e pushimit javor (e shtunë ose e diel), dita e hënë është ditë pushimi. Data e festave të Kurban Bajramit dhe Bajramit të Madh mund të ndryshojë sipas kalendarit hënor.

01 janar 2019
Festat e Vitit të Ri
02 janar 2019
Festat e Vitit të Ri
14 mars 2019
Dita e Verës
22 mars 2019
Dita e Nevruzit
21 prill 2019
E diela e Pashkëve Katolike*
28 prill 2019
E diela e Pashkëve Ortodokse*
01 maj 2019
Dita Ndërkombëtare e Punëtorëve
05 qershor 2019
Dita e Bajramit të Madh**
12 gusht 2019
Dita e Kurban Bajramit**
05 shtator 2019
Dita e Shenjtërimit të Shenjt Terezës
28 nëntor 2019
Dita Flamurit dhe e Pavarësisë
29 nëntor 2019
Dita e Çlirimit
08 dhjetor 2019
Dita Kombëtare e Rinisë*
25 dhjetor 2019
Krishtlindjet